Tahtakurusu İlaçlama
Tahtakurusu özellikle geceleri ortaya çıkan ve kan emerek beslenen haşerelerdir. Gündüzleri ise karanlık yerlerde saklanırlar. Tahtakurusu karanlık olan çatlak ve oyuklar içerisine 150-200 yumurta bırakarak hızla çoğalır. Bu nedenle tahtakurusu ilaçlama işi ortamda tek bir tahtakurusu olsa bile önemli olabilir.
Kan emerek beslene haşereler, kan emdikleri sırada pıhtılaşmayı engelleyen bir sıvı salgılarlar. Kan emdikleri bölgede ödem ve iltihaplar oluşabilir. Kanı haşereler tarafından sürekli emilen insanlarda anemi oluşabilir. Emme işini gece gerçekleştirmeleri de uykusuzluğa sebep olur. Deri döküntüleri meydana gelebilir. Evlerde karyolaların üzerlerindeki yataklarda, tahta ve ahşapların ayrık olan kısımlarında, mobilyaların çatlaklarında, duvarlardaki deliklerde, herhangi bir çatlak içerisinde ve bunlara benzer kuytu yerlerde yaşamlarını sürdürürler. Unutmayalım ki tahtakuruları kendi ağırlıklarının iki veya üç katı kan emerler. Özellikle geceleri kan emen haşereler emdikleri kanı sindirmeden tekrar kan emmezler.
Tahtakurusu ilaçlama ile bu böceklerden kurtulmak mümkündür. Fakat yaşadıkları yerler düşünüldüğünde kesinlikle profesyonel ilaçlama firmasından yardım almak gerekir. İlaçlama sıvı ilaçlarla, basınçlı olarak püskürtme yöntemi ile gerçekleşir. İlaçlama kokulu olduğu için ilaçlama sonrası odalar havalandırılmalıdır.
Leave a Comment